Betraktarens Synopsis

En man vid namnet Mikael Beckman blir mördad mitt i natten av en okänd person. Andreas, en kriminalare som är besatt av sitt jobb blir tillkallad till fallet för att hitta mördaren. Hans son, Johan, är trött på att Andreas ställer sitt jobb före sin familj och får nog när Andreas ställer in deras årliga midsommarfirande vid deras semesterstuga. Johan åker dit själv och stöter på, Clara och Sara. Som är döttrarna till Mikael Beckman. Han och Clara blir förtjusta i varandra men det gillar inte hennes morbror Klas Johansson, som egentligen är mannen som dödade Mikael Beckman.

Samtidigt försöker Andreas och hans nya kollega, Mariella Reinholdsson att hitta misstänkta och spåra mördaren, men de kommer inte särskilt långt. Klas känner sig hotad av Johan, för att hans pappa är polis. Så han får Claras mamma, Elizabeth Beckman, att förbjuda Clara från att träffa Johan. Men Johan och Claras kärlek är för stor för att stoppas så de träffas ändå, men när Klas får reda på det inser han att det enda sättet han kan bli av med Johan är… om han mördar honom.

Klas misslyckas att mörda Johan och tillsammans med Clara rymmer Johan iväg i skogen för att gömma sig från honom. På vägen hittar de en gömd stuga mitt ute i ingenstans, där Klas gjorde sina planer för att mörda Mikael. Men innan de hinner ta bevisen bränner Klas ned den gömda stugan och all bevis försvinner. Samtidigt ger Andreas upp om fallet och bestämmer sig för att gottgöra sin familj genom att fira midsommar tillsammans med dem. Andreas och Louise åker till semesterstugan men Johan är inte där. De går till midsommarfesten där en massa folk träffas och firar midsommar för att se om han är där.

Efter att Johan och Clara har övernattat i skogen hör ljudet från festandet och springer till midsommarfesten. Johan får syn på sina föräldrar och blir förvånad. Men sen får han syn på att Klas är där och pratar med dem och har bestämt att äta midsommarmiddag med dem, utan att Andreas är medveten om vad Klas har gjort. Andreas mobil ringer, Johan och Clara följer efter och berättar för Andreas personligen om vad Klas har gjort. Men då kommer Klas och tvingar dem att inte skvallra, annars dör en av deras familjemedlemmar.

De har middagen med en spänd stämning mellan Johan, Andreas, Clara och Klas. Andreas chef Martinsson ringer konstant men Andreas kan inte svara, tillslut kommer Martinsson dit personligen och då tror Klas att Andreas har avslöjat honom så han skjuter Martinsson. Andreas och Johan försöker stoppa Klas men de blir skadade av att Klas skjuter dem. Klas riktar sin pistol mot Louise men precis innan han skjuter så blir Klas skjuten av Mariella med en sniper.
Andreas och Johan åker till sjukhuset och de klarar sig och i slutändan bondar de igen och blir sams. Andreas lovar att han ska spendera mer tid med honom i framtiden.

Sen kommer förhöret med Mikaels familj, de får reda på att Mikael hade misshandlat sin familj, och Klas ville hjälpa sin syster att bli av med Mikael för gott så de planerade tillsammans att mörda Mikael. Elizabeth åker i fängelse ett tag för att ha planerat mord och Andreas och Louise tar hand om barnen så länge.

Hej och hjärtligt välkommen till Betraktaren!

Vill du vara en del av Betraktaren? Betraktaren är en lågbudgetfilm och kräver en del ekonomi, Nu kan du vara den som stöttar detta projekt.

För att donera valfritt belopp ”Tryck här” . Tack för din gåva!